YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Tüm Vatandaşlar Çanakkale’yi Mutlaka Görmeli”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı’na Çanakkale çağrısında bulunurken, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı işbirliği yaparak çok sayıda gencin tarihi alanı görmesini sağlayacak çalışmalar yapması bizim için son derece önemlidir” diyerek gençleri Çanakkale’ye davet etti.

20 Kasım 2022 tarihinde eklendi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları Alan Başkanlığı bütçesini değerlendirdi. Özgür Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanına çağrıda bulunarak, Çanakkale Savaşları alanının tüm gençlerimizin görmesi için çalışmaların başlatılmasını istedi. Özgür Ceylan, her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının Çanakkale Muharebelerinin gerçekleştiği Gelibolu Tarihî Alanı’nı görmesinin önemini dile getirirken, “Değerli arkadaşlar, her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının Çanakkale Muharebelerinin gerçekleştiği Gelibolu Tarihî Alanı’nı mutlaka görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ağır kriz ortamında bakanlığın turizm gelirlerini artıracak her projesi yurttaşlarımız açısından kıymetlidir. Bu anlamda bakanlığın Millî Eğitim Bakanlığıyla iş birliği yaparak çok sayıda gencin tarihi alanı görmesini sağlayacak çalışmalar yapması bizim için son derece önemlidir” diye konuştu.

BAKANA “TEPKİSİZ KALMA, GÖRMEZDEN GELME” ELEŞTİRİSİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çevreye karşı duyarsız olduğunu ileri sürerken, Bakan Ersoy’un bir önceki yıl yapılan bütçe görüşmelerinde “Turizm gelişiminin ve hemen bütün turizm faaliyetlerinin çevreyle bire bir ilişkisi vardır” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, eleştiride bulundu. Özgür Ceylan, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un çevrenin turizm sektörü için öneminin “farkında” olduğunu belirtirken, “Farkında farkında olmasına da, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ve Turizmi Teşvik Kanunu marifetiyle ormanların, yaylakların, kışlakların, koyların yağmalanmasına da hiç itiraz etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ön sözünün yazıldığı, 7 düvele Çanakkale’nin Geçilmez olduğunu gösteren, Çanakkalemizin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini koruyup, kollamak görevi en çok üzerine vazife olması gereken Bakanlıklardan biri Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Öyle olmasına rağmen Bakanlık, zaman zaman sesiz kalarak, zaman zamanda vahşi madencilik ve termik santraller için sakınca görmeyen tavrı nedeniyle Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yağmalanmasında sorumluluktan kaçamaz” diye konuştu.

"HEMŞERİLERİM TARİHİ ALANA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR"

CHP’li Özgür Ceylan Gelibolu Yarımadası’nda yaşayan hemşerilerinin bir kısmının, Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içerisinde bulunan, atadan deden kalma mülklerinde ikamet ettiklerini belirtirken, yaşadıkları sıkıntıların çözümü için destek istedi. Özgür Ceylan, Tarih Alan Başkanlığı içinde yaşayan vatandaşların koruma nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirtirken, “Bu yurttaşlarımızın tarımsal sulama, hayvan barınakları ve meskenlerine ilişkin bakım ve onarımlarında, basit tadilatlarında daha anlayışlı davranılması, kolaylık sağlanması gibi talepleri var” dedi. Özgür Ceylan tarihi alan içerisinde projelendirilen işlerin Çanakkale kamuoyu ile paylaşılarak ve yerel yönetimlerin de katkılarını dikkate alarak hayata geçirilmesi konusunda bir hassasiyete ihtiyaç olduğunu gözlemlediklerini belirtirken, “Örneğin şu anda devam ettirilen abidenin yenilenmesi projesinden içerik olarak doğru dürüst kimsenin bilgisi bulunmamaktadır. Proje kamuoyuyla yeterince paylaşılmamıştır. Nasıl bir yenileme yapılacağı en azından bölgede yaşayan halkla paylaşılsa görüşleri alınsa daha iyi olmaz mıydı? Benim hemşerilerim Tarihi Alana bugüne kadar gözü gibi baktı, bundan sonrada aynı hassasiyetleri sürecektir” diye konuştu. Özgür Ceylan, halkın talebinin alanla ilgili süreçlerde söz sahibi olmak olduğunu ifade ederken, “Mesela Koordinasyon kuruluna Eceabat ve Gelibolu belediyesinin de alınması olumlu olacaktır” diye konuştu.  

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.680 kez okundu