YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Turist Rehberleri Canlı Yayında Prof. Rüstem Aslan İle Buluştu

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), sosyal medya üzerinden canlı yayın seminerlerine başladı. Seminerlerin ilki ömrünü Troya'ya adamış bir bilim insanı olan Troya Antik Kenti Kazı Başkanı, Prof.  Dr. Rüstem Aslan ile gerçekleştirildi.

16 Nisan 2020 tarihinde eklendi

ÇARO Sözcüsü profesyonel turist rehberi Onur Akgül koordinatörlüğünde sürdürülen "Antik Çağdan Dijital Çağa Troya" isimli canlı yayın semineri, yüze yakın katılımcı ile soru cevap şeklinde ilerledi. Seminere profesyonel turist rehberleri ile birlikte rehber adayı öğrenciler ve Troya kazı ekibi de katılım gösterdi.

“TÜRKİYE’NİN İMAJI AÇISINDAN TURİST REHBERLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

Turizmciler ve profesyonel rehberler için bunun ilk kriz olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Rüstem Aslan, Türkiye’nin imajı açısından turist rehberlerini çok önemsediğini dile getirdi. Prof. Aslan, seminere, “Troya Yılı büyük bir çaba ile Çanakkale ve Troya’yı zirveye taşıdı. Uzun süre hayalini kurduğumuz projeler 2018 yılında gerçekleşti. Bunun etkileri uzun vadede kendini gösterecek.  Çanakkale’nin Ankara’da eli çok güçlü.  Biz önümüzdeki yıllarda 2018 yılı boyunca yürütülen çalışmaların meyvelerini göreceğiz.  Çanakkale bu krizden çok daha güçlü çıkacaktır. Troya dünyanın en ünlü kentidir. Troya markasını bilmeyen yoktur. Bu hafta Fransa Almanya ortak yapımı bir belgesel gösterilecek. İngiltere’de de belgeseller gösterilecek. Troya ilgisi hiçbir zaman azalmayacak. Troya mitolojisi günümüzdeki yaşanan vakalara atıflar yapar. Bizim üzerinde yaşadığımız topraklar çok değerli. Siz turist rehberlerine ve bizlere çok iş düşüyor. Bizim Troya turizmini sadece ören yeri ziyaret destinasyonundan çok örnek kültür turizmine dönüştürme yönündeki çalışmalarımız  devam ediyor. Bizim şansımız şu, pek çok proje işler halde. Bunun biraz daha aktif hale gelmesi gerekiyor. Çanakkale Köprüsü bölgeyi büyük anlamda değiştirecek. Bununla beraber tüm projeler sıçrayarak gelişecek, kültür turizminin önü açılacak” dedi. 

“EN KISA SÜREDE KRİZİ ATLATARAK SAHADA BULUŞMAK ÜZERE”

Bir buçuk saati aşan süre boyunca gelen tüm sorulara yanıt veren Prof. Dr. Rüstem Aslan, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’na, canlı yayın daveti için teşekkürlerini ve memnuniyetini dile getirdi. Prof. Aslan, bütün dünya olarak zor zamanlardan geçtiğimizi ifade ederek risk alan sağlık çalışanlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

ÇARO Sözcüsü profesyonel turist rehberi Onur Akgül tüm katılımcılara ve Prof. Dr. Rüstem Aslan’a teşekkürlerini sunarak, “Bu etkinliklere her hafta devam edeceğiz, en kısa sürede krizi atatarak sahada buluşmak üzere” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.634 kez okundu