YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Turizmde Çanakkale - Ukrayna İşbirliği

"Çanakkale Ukrayna Turizm İş Geliştirme Toplantısı “ İzmir’de gerçekleştirildi.

08 Aralık 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) girişimleri ve organizasyonunda Travel Turkey İzmir Fuarı çerçevesinde gerçekleştirilen “Çanakkale Ukrayna Turizm İş Geliştirme Toplantısı”na Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, Ukrayna Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Müdürü Taras Krykun, Ukrayna Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Turizm ve Resort Birimi Müdürü Vitalina Martynovska, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, ÇTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Başkanı Turgay Kılıç,TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Genel Sekteri Ahmet Çelik, ÇARO Başkanı Adem Biçer, DENTUR Genel Müdürü Ünsal Savaş, ÇARO ve ÇATOD Yönetim Kurulu üyeleri, tur operatörleri ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkarı Armağan Aydeğer, “Çanakkale Ukrayna Turizm İş Geliştirme Toplantısı”nın önemine değinerek, “Ukrayna heyeti ile birlikte Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde sayın valimiz Orhan Tavlı ile Vali Yardımcımız, İl kültür ve Tirizm müdürümüzün de katılımları ile Çanakkale Ukrayna arasındaki turizm potansiyelinin geliştirilmesi ile ilgili bir toplantı yaptık. Toplantıda Çanakkale’nin kültürel, tarihsel, coğrafi özelliklerini anlatan bir video izletildi. Sonrasında 2018 Troia Yılı il ilgili Ukraynalı heyete bir sunum yapıldı. Bu çerçeve içerisinde Ukrayna’nın Çanakkale ile ilgili turizm hareketinin olumlu yönde gelişmesi için karşılıklı işbirliği yapılmamsı hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ukrayna heyetinde İstanbul Başkonsolosu ,Ukrayna Turizm Dairesi Müdürü, Ukrayna Dış Ticaret İlişkileri Yetkilisi ve diğer heyet hazır bulundu. Ukrayna 2017 yılında Türkiye’ye toplamda 1 milyon 250 bin turist gönderdi. Bu ülkemiz için önemli bir turizm girişi olarak görünüyor. Bu turist sayısının büyük bir çoğunluğu özellikle Akdeniz bölgesindeki notaları tercih etti. Bizlerin amacı Ukrayna pazarından Çanakkale ili olarak daha fazla fayda sağlayabilmek. Özellikle Ukraynalı turistler kültür ve tarih ile ilgili hususlarda son derece ilgililer. Bizlerde özellikle Troas bölgesi başta olmak üzere Kazdağları, Çanakkale merkez ve diğer ilgili kültürel ve turistik noktalarımıza Ukraynalı turistlerin ilgisini çekmek istiyoruz” dedi.

“UKRAYNALI MİSAFİRLERİMİZİN ONUR AİR BAĞLANTISI İLE KÜLTÜR TURLARI KAPSAMINDA ÇANAKKALE’YE GELEBİLECEKLERİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Yapılan toplantıda heyet ile olası işbirliği imkanlarını görüştüklerini de belirten ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Çanakkale’nin özellikle İstanbul ve Ankara’dan sürekli uçak saferlerinin varlığı ile birlikte bağlantılı uçuşlar kapsamında buradan tur programların yapılacağı üzerinde durduk. Burada özellikle sürdürülebilir bir turizm etkisi yaratmak için tur operatörlerinin Çanakkale ile ilgili programlar oluşturması öncelikli bir husus. Bu nedenle önümüzdeki kısa süre içerisinde Ukrayna heyetini Çanakkale’de tekrar ağırlayacağız. Ukrayna’nın dünyaya katkı veren 50 tane buluşunun yer aldığı bir sergi Çanakkale’de açılacak. Bu sergi sonrasında da Ukrayna’dan gelen uluslararası basın mensupları Çanakkale’yi ve bölgeyi detaylı bir şekilde gezme fırsatı bulacaklar. Amacımız 2017 yılında sayısı 1 milyon 250 bini bulan Ukrayna’dan gelen ve her geçen gün sayısı artan bu pazardan ilimizin çok daha fazla pay alması. Kiev ile İstanbul arası yaklaşık 1,5 saatlik bir uçuş mesafesinde. Günde de 6 adet uçuş var. Aynı zamanda Ankara’ya da uçuşlar var. Çanakkale’nin Onur Air bağlantısı ile kültür turları kapsamında Ukraynalı misafirlerimizin Çanakkale gelebilecekleri üzerinde duruyoruz. Aynı zamanda özellikle Ukrayna’dan Türkiye’ne incoming yapan tur operatörleri ile ilişki kurmak üzere bölgemizde paket turları yapmak üzere çalışacağız. Bu kapsamda 2018 Mart ayının sonunda gerçekleştirilecek olan Ukrayna’daki turizm fuarına da katılacağız. Karşılıklı 2 ülke arasında vize anlaşması olduğu için bu iki ülke arasında vize söz konusu değil. Ukrayna eğitim seviyesi oldukça yüksek, kültür alanlarına ilgili bir profili barındırıyor. Bu açıdan 2018 Troia Yılı’nda gerçekleştirilecek olan etkinliklerde Ukraynalı turistleri ilimizde ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Başkonsolos 2018 Troia yılı çerçevesinde ortak kültürel ve sanatsal konularda katkı verebileceklerini ifade etti. Bunun ile ilgili görüşmelere kısa süre içinde başlayacağız. Sonuç olarak Ukrayna Çanakkale turizm işbirliği geliştirme toplantısı ÇTSO organizasyonunda başarı ile tamamlanmış olup inşallah bölgemiz ve ülkemiz açısından olumlu sonuçlar ile devam edecek” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.674 kez okundu