YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Türk Aşçılar Çanakkale’de Hünerlerini Sergiledi

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği organizatörlüğünde Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasının ilki Çanakkale’de gerçekleştirildi.

30 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan şampiyonaya 60 ilden üniversite ve meslek lisesi öğrencileri, hocalar, restoran ve lokanta şeflerinden oluşan  520 misafir, 210 yarışmacı katıldı. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği (ÇAPADER) tarafından yapılan organizasyonda yarışmada kullanılan donanımlar CRYSTEL Mutfak Firması tarafından temin edildi. 28 Mayıs’ta başlayan ve iki gün süren şampiyonanın ödülleri; 1.ye altın, 2.ye gümüş ve 3.’ye bronz madalya olurken; Lise ve üniversitelere de kupa verildi. Jüri Üyeliğini Profesyonel Aşçıların ve Akademisyen Hocaların yaptığı şampiyonada yarışmanın ana kuralını ise hazırlanacak yemek, pasta ve tatlılarda tamamen Türkiye’de yetişen Türkiye’ye mahsus ürünlerin kullanılması oluşturdu.  

“AMACIMIZ KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ YÖRE MUTFAĞINI TANITMAK”

Şampiyona ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci “Çanakkale olarak ilimizde ürün çeşitliğimiz çok fazla. Yöresel lezzetler noktasında da zengin bir mutfağa sahibiz. Bizler bu zenginliğimizi burada bir yarışma aracılığıyla tanıtmak istedik. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuyla beraber bu çalışmayı yürütüyoruz. Değişik bölgelerde de yürütülen bu yarışmanın biz de ilkini bu hafta sonu ilimizde gerçekleştirdik. Bu yarışmadaki hedefimiz kaybolmaya, unutulmaya yüz tutmuş yöre mutfağını bir şekilde tanıtmak ve bunu gelecek nesillere aktarmasını sağlamaktır. Ayrıca Gastronomi noktasında bir turizm oluşturmakta istiyoruz. Burada Çanakkale’mizden, Adıyaman’a, Şanlıurfa’ya kadar yurdumuzun çeşitli bölgelerinden katılan yarışmacılarımız var. Şampiyonamızda Balık, kırmızı et, tavuk, kuru baklagiller, tatlı ve benzeri kategorilerde yarışan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde göze ve damağa hitap edecek yemeği sunmak için ter döktüler. Yarışma sonucunda sonuç ne olursa olsun biz tüm yarışmacılarımızı birinci kabul ediyoruz. Burada yarışmaya giren yemek çeşitlerimizi de bir kitap haline getireceğiz. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan’ın yarışma süresince yanımızda bulunması bizleri ziyadesi ile memnun etti. Bu organizasyonun ilimizde yapılmasına vesile oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Vali yrd. Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası yetkilileri, işadamlarımız organizasyonumuzu ziyaret ederek genç aşçılarımızı motive ettiler. Kendilerine minnettarız” dedi.

Etkinlik sonunda Hayatı Chef Restoranda yapılan törende yarışmacılara ödüllerini Vali Hamza Erkal ve Vali Yrd. Bekir Sıtkı Dağ’ın takdim etti.

1.863 kez okundu