YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Türk Yıldızları'nın 18 Mart Gösterisi Ertelendi

Türk Yıldızları'nın 18 Mart etkinlikleri kapsamında Çanakkale'de gerçekleştireceği gösteri, bugün Konya'da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları'na ait NF-5 gösteri uçağının düşmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

14 Mart 2024 tarihinde eklendi

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim amacıyla havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait NF-5 tipi bir uçak, saat 13.00 sıralarında inişe geçtiği sırada bilinmeyen bir nedenle düştü. Olayda pilot Binbaşı Şükrü Gümüş, uçağın yere çarpmasına az bir süre kala paraşütle atlayarak kurtulmayı başardı.

Uçağın düştüğü nokta, üs bölgesindeki şantiye alanıydı ve burada pist onarım çalışması yapılıyordu. Olayda iş makinesini kullanan Uzman Çavuş Ercan Güven şehit oldu, yaralanan Sözleşmeli Er Furkan Öztürk ise tedavi altına alındı. Hem yaralı pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün hem de Sözleşmeli Er Furkan Öztürk'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ GÖSTERİNİN ERTELENDİĞİNİ DUYURDU

Konu ile ilgili Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında 17 Mart 2024 Pazar günü Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilecek Türk Yıldızları Gösterisi ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.096 kez okundu