YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Turkcell Gelibolu Maraton Fuarı” Başladı

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen “Turkcell Gelibolu Maratonu” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Maraton Fuarı” başladı.

29 Eylül 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale’de 17 Burda AVM’de gerçekleştirilen Maraton Fuarı’nın açılışına GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaz ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Fuar açılışında bir konuşma yapan GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, bu yıl 3.’sünü düzenledikleri “Turkcell Gelibolu Maratonu”na ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, “İlk yıl yaklaşık 2 bin 500 kişiyi Çanakkale’de ağırlamıştık.  İkinci yıl bu sayı 6 bin 500 kişi civarına yükseldi. Bu yıl da bu sayının 10 bin kişiyi bulmasını bekliyoruz. Gelibolu Yarımadası dünyanın en önemli tematik parklarından birisi. Bu anlamda burada koşan koşucular tarifsiz bir duyguyu geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda burada yaşıyor olacaklar” dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de yaptığı konuşmada Alan Başkanlığı olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda bu etkinliğe sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada üniversite olarak ilk yıldan buyana bu işin içinde olduklarını belirterek, “Üniversite olarak bundan sonra da bu etkinliğe desteğimiz devam edecek. Daha fazla öğrencimizin, daha fazla çalışanımızın bu maratonda yer almasını istiyoruz ve bunu sağlamak içinde elimizden geleni yapacağız” dedi.

Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü ise yaptığı konuşmada 2015 yılında başlayan maraton etkinliğinin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, gelecek yıllarda bu sayının daha da artacağına inandıklarını söyledi.

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaz ise yaptığı konuşmada maraton etkinliğinin Çanakkale turizmine büyük katkı sağladığını belirterek; “Çanakkaleli iki genç işadamı Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in büyük katkıları ile gerçekleştirilen bu maraton etkinliği Çanakkale’ye spor turizmi ile önemli katkı sağlıyor. Çanakkale’ye gelen her sporcu burada bir su içse bu para Çanakkale’ye kalıyor. Bu sebeple bu iki genç işadamını kutlamak istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Maraton Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar fuar alanındaki stantları gezdiler. Ayrıca fuar kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Fuar kapsamında 30 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 13:00- 17:00 arasında 17 Burda AVM’de Çocuk Atletizmi etkinlikleri gerçekleştirilecek. Aynı gün akşam saat 20:00’de 17 Burda AVM’de Pamela Sperce konseri düzenlenecek.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (“TURKCELL GELİBOLU MARATON FUARI” BAŞLADI)
1.615 kez okundu