YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Turkcell Gelibolu Maratonu” İçin Geri Sayım Başladı

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen ve 4 yıldan buyana da büyük ilgi gören “Turkcell Gelibolu Maratonu”nun beşincisi 06 Ekim 2019 Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak.

24 Eylül 2019 tarihinde eklendi

104 yıl önce 18 farklı milletin göğüs göğüse çarpıştığı, dünyanın en çetin ve kanlı  mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış olan Tarihi Gelibolu Yarımadası bu yılda yine binlerce sporseveri konuk edecek.

Bu yıl “Adımlar Fidana” sloganıyla Turkcell’in isim sponsorluğunda 06 Ekim 2019 Pazar günü düzenlenecek “Turkcell Gelibolu Maratonu” öncesi 4 Ekim 2019 Cuma günü 17 Burda AVM’de 11:00 ile 20:00 saatleri arasında kurulacak standa katılımcılar akreditasyon işlemlerini gerçekleştirecekler. 5 Ekim 2019 Cumartesi günü ise yine 17 Burda AVM’de sabah 09:00’dan 20:00’ye kadar akreditasyon işlemleri devam edecek. Aynı günü 17 Burda AVM’de çocuk atletizm etkinlikleri yapılacak ve saat 19:30’da ise Can Bonomo bir konser verecek.

MARATON BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

Bugüne kadar binlerce kişinin katıldığı organizasyonda bu yılda yine etkinlik, Maraton, Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve 5 Kilometre Halk Koşusu mücadeleleri şeklinde yapılacak. Bu mücadelelerde yer alıp tarihi dokuda koşma heyecanını tatmak isteyenler 05 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırabilecek. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun en zorlu etabı olan 42 kilometrelik parkur ile 21 Kilometrelik Yarı Maraton etabı aynı anda Morto Koyu’ndaki start noktasından saat 09:30’da başlayacak. 10 kilometrelik koşu ise saat 10:00’da aynı noktadan başlayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise saat 10:15’de Morto Koyu’ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak. Bütün yarışmalar yine başlanılan nokta olan Morto Koyu’nda sona erecek.

Büyük ilgi görmesi beklenen bu yılki etkinlikte yarışmayı çip ile tamamlayan bütün koşuculara saat 13:00’de Morto Koyunda düzenlenecek törende madalyaları verilecek. Genel Klasmanda ve yaş kategorilerinde dereceye girenlere ise kürsüde kupa takdimi yapılacak.

BARIŞ ORMANINA HER BİR KATILIMCI İÇİN 10  FİDAN DİKİLECEK

Öte yandan bu yıl “Adımlar Fidana” sloganıyla Turkcell’in isim sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte organizasyon yetkilileri 3 yıl önce oluşturulan Turkcell Barış Ormanı’na her bir katılımcı için 10 fidan dikecek.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.282 kez okundu