YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

TYPE UNITE 2018 Uluslararası Tipografik Poster Sergisi Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri ve Çin, Danimarka, Dubai, Ekvator, Endonezya, Meksika, Polonya, Güney Kore, Amerika’dan katılan grafik tasarım öğrencileriyle gerçekleştirilen “tüketim” temalı “TYPE UNITE 2018" Uluslararası Tipografik Poster Sergisi’nin açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi fuaye alanında gerçekleşti.

23 Mart 2019 tarihinde eklendi

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, akademik personel ve öğrencilerin katıldığı serginin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Özlem Uyan, projenin ilk olarak 2016 yılında dört ülkenin katılımı ile başladığını, projenin yıllar içinde büyüdüğünü ve 10 ülkeden grafik tasarım öğrencilerini kapsadığını vurgulayarak, “10 ülkenin grafik tasarım öğrencilerinin bakış açısı ile tüketimin ne olduğunu bu posterlerde göreceğiz. Bu proje ile kıtaları birleştiren ülkemizi, kentimizi grafik tasarım ve sanat ile birleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştirirken bize destek olan üniversitemiz Rektörlüğüne, GSF Dekanlığına, Bölüm Başkanımız Doç. Didem Çatal’a ve disiplinle, özveriyle çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bölüm Başkanı Doç. Didem Çatal “TYPE UNITE 2018" projesi ile gurur duyduğunu, sergide 90 öğrencinin çalışmasının sergilendiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında sanatın, sanata ve sanatçıya verilmesi gereken desteğin önemine, önümüzdeki yıllarda sanata verilecek desteğin daha da artacağına dikkat çekti.

Üniversitenin isminin daha da yukarılara taşınmasında sanatın önemli bir rol alacağını vurgulayan Rektör Acer sözlerini şöyle sürdürdü:  “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkiye’de herkes için adı en sempatik gelen üniversitelerden bir tanesi. Üniversitemizin tarihinden aldığı güçle çok itibarlı bir ismi var. Bu isimin bundan sonraki süreçte daha da yukarılara taşınmasında sanat çok daha etkili bir rol alacak. Bugünkü faaliyet bu bağlamda çok önemli. Fakültemizin hocaları Türkiye’nin seçkin sanat hocaları arasındalar. Çok güzel şeyler üretiyorlar. Yaptıkları çalışmalar için tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından projede yer alan öğrencilere sertifikaları verildi. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer sergiyi gezerek sergide çalışması olan öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.219 kez okundu