YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Uluslararası Gastronomi Festivali”nden Madalya İle Döndüler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri İlker Kaya, Murat Başarıcı ve Yeliz Çobanyıldızı “14. Uluslararası Gastronomi Festivali”nde düzenlenen “JP10 - Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması”ndan gümüş madalya ile döndü.

16 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Yerli ve yabancı toplam 1200 yarışmacının katıldığı Festival İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturan ve dünyanın önde gelen aşçıları ile Türk aşçılarını biraraya getiren Türkiye'nin en prestijli gastronomi yarışmasından ikincilik alarak dönen Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu'nun genç şefleri yeteneklerini kazandıkları madalya ile taçlandırdı.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nihan ekibi ile gurur duyduğunu belirterek; “Bizim kategorimizde yarışan 23 ekip vardı. Donanımlı üniversitelerden gelen yetenekli 23 ekip arasında öğrencilerimiz ter dökerek gümüş madalya ile bizi onurlandırdılar. Gelibolu Piri Reis Ailesi olarak çok mutluyuz. Öğrencilerimizin elde ettikleri bu başarı şüphesiz meslek hayatlarında, kariyer planlamalarında bir deneyim olarak yansıyacaktır. Bu tür yarışmaları Türk Mutfağı'nın gelişimi, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemeleri ve onların sektöre kazanımı açısından çok önemli fırsatlar olarak görüyorum. Eğitim bilgilerini, mutfak kültürleri, yeteneklerini 70 dakika gibi bir süre içerisinde biraraya getiren genç şeflerimizin sunumları kendi kategorimizde ağırlıklı yabancı olmak üzere çok önemli 12 jüri tarafından notlandırıldı. Yüksekokulumuzun temsil edilmesinde, tanıtılmasında elde ettiğimiz başarının getirdiği itibar çok önemli sorumluluklar yüklüyor hepimize. Tabiiki biz bunun bilinciyle bu itibarın sürdürülmesi için daha çok çalışacağız, çok öğrenci yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

“İKİ AY ARALIKSIZ ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK”

Bu yarışma için iki aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Turizm ve Otel İşletmeciliği ikinci sınıf öğrencisi İlker Kaya ile son sınıf öğrencisi Murat Başarıcı ise, “Menümüzü başlangıç yemeği olarak “Yer Elması Soslu Levrek”; ana yemek olarak “Mantar Soslu Dana Bonfile” ve “Türk Tatlı Tabağı” olarak da Gelibolu'muzun yöresel tatlısı “Peynir Tatlısı”ndan oluşturduk. Takım arkadaşlarımızla elde ettiğimiz bilgilere kendi yaratıcılığımızı kattık. Yarışma günü zamanla yarıştık. Stresli anlar geçirdik. Ancak girdiğimiz ekip yarışmasında ikinci olduk ve gümüş madalya ile belgemizi aldık. Bu anı yaşadığım için çok mutluluk duydum” dedi.

1.780 kez okundu