YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Vali Aktaş, Doğa Harikası Kazdağları’nda İncelemelerde Bulundu

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, Antik Çağda Homeros’un İlyada Destanıyla dünyaya adını duyuran, zengin endemik bitki örtüsü, faunası ve kültür varlıkları ile bir dünya mirası olan Kazdağları’nda incelemelerde bulundu.

17 Aralık 2020 tarihinde eklendi

Vali İlhami Aktaş Kazdağları ziyareti öncesi Kuşçayır köyü ziyaret ederek Muhtar Niyazi Sezgin’den köyün genel durumu ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Vali İlhami Aktaş burada vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek onların talep ve görüşlerini dinledi.

Vali İlhami Aktaş Kuşçayır Köyü ziyaretinin ardından Bayramiç Kaymakamlığını ziyaret etti. Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bayramiç Kaymakamlığı inceleme ziyaretinin sonrasında Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ve Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri ile birlikte Kazdağları’na geçen ve incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Antik Çağda Homeros’un İlyada destanıyla dünyaya adını duyuran, zengin endemik bitki örtüsü, faunası ve kültür varlıkları ile bir dünya mirası olan Kaz Dağları hakkında Bayramiç Orman İşletme Müdürü Zafer Özbek’ten bilgi aldı.

Bölgenin kültür ve turizm açısından önemine değinen Vali İlhami Aktaş, ziyaretin ardından Kazdağları’ndan ayrıldı.  

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.016 kez okundu