YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Vali Tavlı, Parion’da İncelemelerde Bulundu

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga İlçesi Kemer Köyünde bulunan İÇDAŞ firmasının resmi sponsoru olduğu Parion Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

31 Temmuz 2019 tarihinde eklendi

Biga Kaymakam Vekili Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İÇDAŞ Yatırım Direktörü İsmail Yaman ve İÇDAŞ Bölge İdare Koordinatörü Şerif Mutlu’nun da bulunduğu incelemelerde Vali Orhan Tavlı, Parion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyeti ile bir araya gelerek sohbet etti.

Tiyatro, odeion, hamam, oda mezarlar, agora ve dükkânlar, kuzey surları, sevgililer şapeli, güney nekropol ve su kemeri gibi önemli kalıntıları bünyesinde bulunduran Parion Antik Kenti’nde kazı çalışmalarında bulunan eserleri inceleyen Vali Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İÇDAŞ desteğiyle 12 ay sürecek kazı çalışmaları hakkında Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Önemli bir Turizm Destinasyonu olan Parion Antik Kenti’nin uluslararası alan da tanıtımlarının daha çok yapılacağını ifade eden Vali Orhan Tavlı, Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyetine çalışmalarında başarılarak dileyerek kazı heyeti ile toplu fotoğraf çektirdi.

Vali Orhan Tavlı, Kazı çalışmalarına 2005 yılında başlanan Parion Antik Kentine ve Çanakkale’nin pek çok tarihi ve kültürel eserlerine sahip çıkmalarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve İÇDAŞ A.Ş’ye teşekkür etti.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.437 kez okundu