YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Vali Tuna, Çtso’nun Konuğu Oldu

16 Aralık 2011 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, odalarla borsaların özel sektör ile devlet arasında köprü olduğunu belirterek, “Ben de bu kapsamda elimden geldiğince tüccarımızı esnafımızı ziyaret etmeye çalışıyorum” dedi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) konuğu olarak katıldığı Akol Otel’de bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, Ticaret Sanayi Odaları’nın illerin ekonomik ve sosyal gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek, “2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat planlanıyor. Bu çok önemli. Bu kapsamda sektörlere destek vermemiz gerekiyor. Odaların üyelerle birlik ve beraberlik içerisinde çalışması şart. Odalar ve borsalar özel sektör ile devlet arasında bir köprü görevini oluşturuyor. Ben de bu kapsamda elimden geldiğince tüccarımızı esnafımızı ziyaret etmeye çalışıyorum” dedi. Vali Tuna, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun şeffaflığa önem verdiğini de belirterek, “Yeni kanunda şeffaflık çok önemli hale geliyor. Buna ayak uyduramayan gidecek” şeklinde konuştu. Ticaret ve Sanayi Odası’nın projelerine de değinen Vali Tuna, “ÇTSO’nun Yat Limanı Projesi, İş Merkezi ve Kongre Merkezi inşaatları ile Çarşı Projeleri çok önemli. Yapılan bu çalışmaları destekliyorum. 2015 yılı Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü. Bu sebeple 2015 Ajansı’nın kurulması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi. Vali Tuna’nın konuşmasının ardından proje uzmanları ÇTSO’nun Yat Limanı Projesi, İş Merkezi ve Kongre Merkezi inşaatları ile ilgili sunum yaptı. Çanakkale Yat limanı projesi ile ilgili çalışma yapan MAG Mühendislik Hizmetleri ile NAZKA Mühendislik firmasının yetkilileri Yelken Kulübü mevkiinde yapılması planlanan limanın 608 yat kapasitesinde olacağını belirterek, “61 bin 960 metreküp dolgu yapılacak yerde 7 bin 667 metrekarelik marina tesisi olacak. Ayrıca 700 metrekarelik de ticari alanın bulunacağı yat limanında ÇED raporu ile ilgili çalışmalar sürüyor. ÇED raporunun alınmasının ardından ise 7 yıl içerisinde burada inşaata başlanması gerekiyor” dedi.
ÇTSO İş Merkezi ve Kongre Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunun firma yetkilisi ise iş merkezinin Ağustos ayında inşaatına başlandığını belirterek, “2500 metrekarelik alan üzerine kurulan bina 1 bodrum, 1 zemin ve 5 normal kattan oluşuyor. Kongre merkezi inşaatına ise Temmuz ayında başlandı. Burası da 1 bodrum, 1 zemin ve 2 normal kattan oluşuyor. Burada ayrıca 445 metrekarelik konferans salonu ve 300 metrekarelik bir fuaye alanı olacak. Her iki inşaatta 16 ay sonra tamamlanacak” dedi.
ÇARŞI PROJESİ YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR
Çarşı proje ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇTSO Başkanı Bülend Engin ise Anıtlar Kurulu yönetiminde yapılan yeni değişikliklerin ardından Çarşı Projesi’nde bir takım değişiklikler olduğunu belirterek, “Yeni yönetim kentsel tasarım genel şartnamesine göre projenin yeniden yapılmasını talep etti. Bizler de bunun üzerine daha önce projeyi yaptırdığımız firmaya bunu ilettik. Ekstra bir para talep ettiler. Bunun üzerine yeniden ihale yapmayı kararlaştırdık. Bu hafta içersinde bu ihaleyi yapıp yeniden projeyi çizdireceğiz. Mart ayına kadar da bu konuyu halletmiş olacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Tuna, ÇTSO üyelerini sorularını cevaplandırdı. 

1.652 kez okundu