YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Vatandaş Boğaz Köprüsü Yerine Feribotları Tercih Edince...

Çanakkale’de 18 Mart 2022 tarihinde hizmete giren 1915 Boğaz Köprüsü’nden ücretsiz geçişlerin sona ermesi ile birlikte vatandaşlar köprü yerine daha ekonomik ve kolay olan GESTAŞ’ a ait feribotları tercih edince il merkezinde sabah saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşandı.

26 Mart 2022 tarihinde eklendi

Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezmek üzere otobüslerle yurdun dörtbir yanından Çanakkale’ye akın eden yüzlerce kişi sabah saatlerinden itibaren il merkezinde yoğunluğa sebep oldu. Özellikle iskele meydanı ile Cumhuriyet Bulvarı’nda uzun otobüs kuyrukların oluşması üzerine devreye giren GESTAŞ A.Ş. yetkilileri artan araç yoğunluğunu eritmek amacıyla feribot seferlerini aralıksız olarak yapmaya başladı.

Öte yandan şehitliklere düzenlenen turlarlara ait otobüslerin dışında çok sayıda aracında yeni açılan köprü yerine GESTAŞ’ a ait feribotları tercih etmesi sebebiyle Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nden kordon boyuna doğru kuyrukların da oluşması dikkat çekerken, sürücüler şehitliklere ulaşmanın en ekonomik ve kolay yolunun şehir iskelesindeki GESTAŞ’ ait feribotlarla karşı yakaya geçmenin olduğunu belirttiler.

Bu arada1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçiş ücretlerinin yüksekliği sebebiyle çok sayıda araç sürücüsünün de Çanakkale merkez dışında Eceabat, Gelibolu ve Lapseki iskelelerinde feribotları tercih etmesi dikkat çekti.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri de araç sürücülerinin sıkıntı yaşamaması için seferleri aralıksız olarak devam ettirdiklerini belirtirlerken; yoğunluğun azalmasının ardından yeniden seferlerin normal saatlerinde yapılmaya başlanacağını ifade ettiler.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

103.056 kez okundu