YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yabancı Öğrenciler Çanakkale’de Biraraya Geldi

11 Mayıs 2015 tarihinde eklendi

Bu yıl Türkiye organizasyonu Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) birlikte gerçekleştirilen, Çanakkale’de ise Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği (CUODER) tarafından organize edilen “8.Uluslararası Öğrenci Buluşması” İskele Meydanından Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüş korteji oluşturularak görkemli bir şekilde Halk Bahçesine yürüyüş ile başladı. Yürüyüş Korteji ve Mehter Konseri Çanakkalelilerin büyük beğenisini topladı. Halk Bahçesinde kurulan stantların olduğu alanda yapılan açılış töreninde İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) okuyan Benin’li misafir öğrenci Kamil Malik, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu  ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 8. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları‘nın ülke çapında 33 ilde gerçekleştirildiğini söyledi. Arıcan, 8.Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının 16 Mayıs tarihinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı final programı ile sona ereceğini belirtti. Türkiye’de 160 ülkeden 80 bin misafir öğrenci bulunduğunu söyleyen Arıcan, bu rakamın Çanakkale’de 60 ülkeden 700 civarında olduğunu ifade etti. Arıcan;” Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği olarak “Biz Bir Milletiz” diyerek her türlü ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve dışlamaya karşı bütün insanların kardeş olduğu inancıyla hareket ettik. Eğitim almak için ülkemize, şehrimize gelen misafir öğrencilerimize tıpkı ensarın muhacire kucak açtığı gibi bizlerde onlara gönüllerimiz açtık” dedi. Arıcan, “Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin coğrafi sınır tanımayan tüm dünyayı kuşatan büyük bir aile olduğunu ve bu aile içinde paylaştığımız güzellikleri Çanakkalelilerin yaşamasını ve paylaşmasını arzu ettik. Bu nedenle Çanakkale’de  böylesine güzel bir programa misafir öğrencilerimiz ile birlikte imza attık” şeklinde konuştu.
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Temsilcisi Enver Gedik de konuşmasın da 33 şehir ve  Kıbrıs ve Bosna Hersek’te yapılan 8.Öğrenci Buluşmalarının büyük bir organizasyon olduğunu misafir öğrencilere yönelik yapılan çalışmaların bu etkinlikle sınırlı olmadığını vurguladı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezinin Folklor ekibinin gösterisi büyük alkış topladı.
Ardından misafir öğrencilerin yerel kıyafetleri ile yaptıkları sahne gösterileri vardı. Başta Afganistan, Irak, Somali, Suriye, Filistin, Türkmenistan, Burkina Faso, Moğolistan, Arnavutluk ve Azerbaycanlı misafir öğrencilerin sahne performansları Çanakkaleliler tarafından büyük alkış aldı.Ülke stantlarında kendi ülkeleri ve kültürleri ile ziyaretçilere bilgiler veren ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren misafir öğrenciler, böylesine büyük bir organizasyonda yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Kendilerine bu fırsatı tanıyan Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneğine ve Çanakkalelilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

1.673 kez okundu