YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yağlı Direk Yarışmasında Kahkaha Tufanı

Çanakkale’de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yıllar sonra yeniden düzenlenen yağlı direk müsabakası büyük ilgi gördü.

01 Temmuz 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale’de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri Redbull Yağlı Direk Yarışması bu yıl Gümrük İskelesi bölgesinde yapıldı.

Gümrük İskelesi girişine yaklaşık 7 metrelik direğin yerleştirilip gres yağ ile yağlanmasının ardından başlayan müsabakada yarışmacılar direk ucundaki Türk bayrağını alabilmek için birbirleri ile kıyasına yarıştı. Direğinin ucundaki Türk bayrağını almak için mücadele eden yarışmacıların gres yağı sebebiyle zor anlar yaşayıp sürekli denize düşmeleri izleyenleri adeta kahkahaya boğdu.

Yaklaşık 20 dakika süren ve yüzlerce kişinin izlediği etkinlikte direğin ucundaki Türk Bayrağını almayı başaran Nedim Evreşe ödülü kazanan isim oldu.

Yarışma sonunda Yağlı Direk Müsabakasının birincisine törenle ödülü verildi.

Öte yandan yıllardan buyana geleneksel hale gelen bu etkinliğin gelecek yıllarda da yapılmasını isteyen vatandaşlar, daha önce ara verilen bu yarışmanın devamını istediler.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

(FOTOĞRAF: Cihan KURNAZ / ÇANAKKALE)

11.964 kez okundu