YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yahya Kemal Beyatlı Ölümünün 51.Yıldönümünde Gelibolu’da Anıldı

04 Kasım 2009 tarihinde eklendi

 Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi tarafından düzenlenen organizasyonda ünlü Edebiyatçı Şair Yahya Kemal Beyatlı törenle anıldı.
Atatürk Kız Meslek Lisesi salonunda düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansta bir konuşma yapan Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Okulu Müdür Yardımcısı Barış Ünsal, Yahya Kemal Beyatlı’nın kültür ve medeniyet miraslarını milli ve Avrupai bir sanat anlayışıyla birleştirerek bir duygu ve bilgi atmosferi oluşturmuş şair ve fikir adamı olduğunu belirterek, “Büyük şairin ölümünün 51. yıldönümü münasebetiyle onu anmak, gençlerimiz tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak büyük bir önem taşımaktadır. Yahya Kemal Beyatlı, çok sevdiği milletinin gönlünde sonsuza kadar yaşayacak” dedi. Etkinlikte ayrıca okul öğrencileri tarafından ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın hayatından kesitler sunularak şiirleri okundu.
Programın sonunda Yahya Kemal Enstitüsü Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Yetiş, programa Yahya Kemal Beyatlı ile ilgili bir söyleşi yaparak katıldı. Yetiş, konuşmasında gençlerin bu duyguyu taşımalarından dolayı gurur duyduğunu ve onlara teşekkür ettiğini belirterek, “Ben de okullarda görev yaptım. Hiç böyle bir olaya rastlamadım. Meslek Liseleri öğrencilerinin Yahya Kemal Beyatlı gibi önemli bir edebiyatçıyı tanıtacak kapasitede olduğunuzu gösterdiniz. Biliyorsunuz ki, 2008 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Yahya Kemal Beyatlı yılı olarak ilan edilmişti. Geçen yılda Gelibolu’da doğumunun 125. yılı nedeni ile program yapılmıştı. Beyatlı, Türk tarihine önem veren bir kişidir. Hatta bu yüzden de yazdığı güzel yazılar nedeni ile Ulu Önder Atatürk’te Beyatlı’nın hep İstanbul’da olmasını istemiştir” dedi.

2.444 kez okundu