YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Yarın Çok Genç Olacak” Projesi Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Yarın Çok Genç Olacak” projesi kapsamında Van ve Ağrı İllerinden Çanakkale’ye gelen öğrencilerle Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi yerleri gezdi.

18 Kasım 2019 tarihinde eklendi

Okulların bir haftalık ara tatile girmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki 9. ve 10. sınıf öğrencileri için başlattığı "Yarın Çok Genç Olacak" projesi kapsamında Van ve Ağrı illerinden Çanakkale’ye gelen öğrenciler,  Çanakkale’de Gelibolu Tarihi Alanda yer alan Rumeli Mecidiye Tabyaları’nı, Koca Seyit Anıtı’nı, Şahindere Şehitliği’ni, Şehitler Abidesi’ni, 57. Alay Şehitliği’ni, Conk Bayırı’nı ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni gezdiler.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu’nun da bulunduğu ziyarette Vali Orhan Tavlı, Van ve Ağrı İllerinden gelen öğrencilerle Şehitler Abidesi’nde bir araya geldi. Vali Orhan Tavlı, Çanakkale’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görme imkanı bulan öğrencilerle bir süre görüşüp sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleriyle hayata geçen “Yarın Çok Genç Olacak” projesi sayesinde, öğrencilerin gelişen dünyayı daha yakından tanıması, kariyer hedeflerine yön verebilmesi ve hayallerine bir adım daha yaklaşması hedefleniyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.918 kez okundu