YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yeni Sosyal Tesis ve Kütüphane Binası Bir Türlü Yapılamadı!

Çanakkale’de kordon boyunda Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri ile İl Halk Kütüphanesinin bulunduğu alanda yapılması planlanan yeni sosyal tesis ve kütüphane binası çalışmalarına 1 yıldan buyana bir türlü başlanamaması tepkiye sebep oluyor.

11 Ocak 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale’de yeni İl Halk Kütüphanesi ve Belediye Sosyal Tesisleri yapılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilecek arsa hakkında protokol imza töreni 2016 yılının Aralık ayında Çanakkale Belediye Başkanlığında imzalanmıştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Çanakkale İl Kültür Müdürü Kemal Dokuz’un imzaladığı protokolde bu bölgeye yeni sosyal tesis ve İl Halk Kütüphenisi yapılacaktı. İki binanın yıkılmasının ardından Halk Kütüphanesi ile Sosyal Tesislerin yerine yenisi yapılarak bu binalar birbirine üst geçit ile bağlanacaktı. Ayrıca bu üst geçidin üzerinde seyir terası da olan 200 kişilik toplantı salonu da bulunacaktı. Projede ayrıca Halk Kütüphanesinin alanı toplamda 1000 metrekare iken yapılacak yeni çalışma ile kütüphane alanı 4000 metrekareye çıkacaktı. 4 katlı olması planlanan projede Sanat Sokağı olarak bilinen sokakta ise çevre düzenlenmesi yapılmasının dışında herhangi değişiklik yapılmayacaktı.

ARADAN 1 YIL GEÇTİ PROJE HALEN HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

Öte yandan konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, projenin 2017 yılında hazırlandığını ve yapımı için beklediklerini ifade ederek; “Ancak ne var ki Ankara’da bu projede değişiklikler yapılmış. Örneğin arkadaki otopark alanı tamamen çıkarılmış. Böyle büyük bir tesisin olduğu yerde otopark olmaz mı? Burada otoparkın  mutlaka olması lazım. Ayrıca iki binanın birbirine bağlanacağı üst geçit de bu projede yer alıyordu. Bunu da projeden çıkarmışlar. Kısacası daha önce hazırlanan projeden farklı bir çalışma yapılmış. Bu konuda Çanakkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri yeniden bir araya gelerek bu konuları görüşecekler. Bunun ardından ortak bir karar alarak projenin başlaması sağlanacak. Projenin 1 yıldan buyana sürüncemede kalmasının sebebi de bu. Bu yıl içinde sorunların aşılarak tesisin yapımına başlanacağını ümit ediyoruz” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.872 kez okundu