YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yıllar Sonra Karanlık Liman’dan Troia’ya Ulaşım Sağlanıyor

2018 Troia Yılı kapsamında gerçekleştirilen çalımlalar kapsamında Karalık Liman bölgesinden Troia Antik kentine uzanan eski yol asfaltlanarak kullanıma açılıyor.

30 Mart 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Karanlık Liman ile Kumkale arasında İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Troia Tarihi Milli Park sınırı içerisinde yer alan Karanlık Liman ile Kumkale’den Troia’ya giden yolda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı-İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Abdullah Köklü, Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Türker’den bilgi aldı.  Vali Orhan Tavlı, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yol çalışmalarının hızlı ve sağlam bir şekilde yapıldığını ifade ederek yol yapımında çalışan personeli tebrik etti.

Yıllardan buyana kullanılamayan yolun hizmete girmesi ile sahil kesiminden de Troia Antik kentine ulaşım sağlanabileceği gibi, özellikle bisikletli guruplarından bu yolu kullanarak alana ulaşmaları sağlanabilecek.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.925 kez okundu