YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yok Daha Neler! Adalara Her Girişte Para mı Vereceğiz?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın TBMM’ye  verdiği kanun teklifinde İstanbul’daki bazı adalar ile birlikte Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçesinin de yer aldığı birçok adaya girişlerde “Turist Vergisi” adı altında para alınması teklifi herkesi şaşkına çevirdi.

17 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Kanun teklifinde adaların Türkiye ve dünya için önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kültürel, tarihi ve doğal değerleri ile Adaların batıya açılan pencere olduğunu belirterek İstanbul Adalar ile, Gökçeada ve Bozcaada Belediyelerine, kış nüfusuna göre bütçeden pay verildiğini, bunun da yetersiz kaldığını belirtti. Tanal, adaları ziyaret edenlerden hizmet bedeli adı altında “Turist Vergisi” alınmasını teklif etti.

Öte yandan Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerini ziyaret edenler ise bu teklife tepki gösterdi. Adalara girişte böyle bir paranın istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, “Deli Dumrul misali gelenden geçenden para alınmak istenmesi çok komik. Bu teklifin kabul görmeyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştular.

2.432 kez okundu