YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yüzlerce Bisikletsever Çanakkale’de Buluşacak

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile 25-26 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek “Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliği ile ilgili Akol Otel’de bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

03 Mart 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu, Çanakkale Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi, Çanakkale Bisiklet Kulüpleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri Spor, İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gestaş ve TroyPark AVM’den yetkililerin katıldığı bilgilendirme toplantısında GTP Turizm ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, Çanakkale turizmine katkı sağlamak için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek, “Bu kapsamda 25-26 Mart 2017 tarihleri arasında “Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliğini düzenlemeyi düşündük. Bu konuda da uzun süreden buyana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. GTP Turizm olarak gerçekleştireceğimiz “Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliğimize Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu, Çanakkale Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi, Çanakkale Bisiklet Kulüpleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri Spor, İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gestaş ve TroyPark AVM destek veriyorlar. Bu etkinlik ile bisiklet sporunu geniş halk kitleleri ile buluşturmak, bölgemizin doğal ve tarihsel zenginliklerini tanıtmak, uluslararası talep yaratmak, katılımcılara tarih ve doğa ile içi  içe farklı bir deneyim yaşatmak, özellikle çocukları spor yapmaları için teşvik etmek ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

BİSİKLET TURU İKİ ETAPTAN OLUŞACAK

GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik düzenlenecek etkinliğin 2 etaptan oluşacağını da belirterek, “Birinci etap 25 Mart 2017 Cumartesi günü Çanakkale şehir merkezinden Troia Antik Kenti’ne doğru gerçekleştirilecek. Troia Milil harkı Parkurumuz 25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 10:00’da Troy Park AVM önünden başlayacak. Bisikletseverler sırasıyla Kepez Sahili, Kepez Limanı, Aqua Park, Dardanos Sahili, Güzelyalı ve Karanlık Liman bölgesini takip ederek İntepe Yokuşu üzerinden İzmir Otoyoluna çıkacaklar. Buradan da Kumkale ve Tevfikiye Köyünden geçerek Troia Ören Yerine varacaklar. Katılımcılar daha sonra aynı güzergahtan geri dönecekler. Bisiklet turumuzun ikinci etabı ise 26 Mart 2017 Pazar günü saat 10:00’da Gelibolu Yarımadası’nda “Şehitler Abidesi Turu” adı altında gerçekleştirilecek. Tura katılacak bisikletseverler Eceabat iskele meydanından başlayacak olan etkinlikte bisikletleri ile sırasıyla Simülasyon Merkezi, Kum Motel, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Şahindere, Behramlı, Seyit Onbaşı Anıtı güzergahını takip ederek Kilitbahir’de etkinliği sonlandıracaklar.  Ayrıca bunun dışında “Çanakkale’deki Okullarımız İle Birlikte Bisiklet Sürüyoruz” adı altında bir etkinlik daha yapacacağız. Öğrencilerimizin katılacağı bu etkinliğimiz de 25 Mart 2017 Cumartesi saat 10:30’da gerçekleştirilecek. Güzergahımız Troy Park AVM - Atatürk Caddesi - Yılbaşı Sokağı Kepez Sahilini takiben Aqua Land’da sona erecek” dedi.

2 GÜNLÜK TUR ÖNCESİ FUAR DA DÜZENLENECEK

Öte yandan 25-ve 26 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek bisiklet turu öncesinde Çanakkale’de TroyPark AVM’de Fuar düzenleneceğini de belirten GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “Fuar 23-25 Mart 2017 tarihlerinde TroyPark AVM’de yapılacak. 23 Mart 2017 Perşembe günü saat 11.00’de fuarın açılışı gerçekleştirilecek ve akreditasyon ile sponsor etkinlikleri yapılacak. Aynı fuar etkinliği 24 Mart 2017 tarihinde de aynen devam edecek. Çanakkale’de düzenleyeceğimiz bu etkinliğimize bütün bisikletseverleri bekliyoruz” dedi.

KAYITLAR ONLİNE YAPILABİLECEK

Çanakkale Bisiklet Turu’na kayıtların “www.canakkalebisikletturu.com” web sitesinden online olarak yapılabileceğini de belirten Armağan Aydeğer, “Kayıtlar için son tarih 24 Mart 2017 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar bisikletseverler web sitemizden online olarak kayıtlarını yaptırabilirler. Ayrıca konaklama konusunda da web sitemizde yer alan “Konaklama Talep Formu”nu doldurarak yer ayırtabilirler” dedi.

(HABER/FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.469 kez okundu