YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yüzlerce Bisikletsever Çanakkale’de Buluşacak

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile 25-26 Mart 2017 tarihleri arasında “Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliği düzenlenecek. Yüzlerce bisikletseverin katılımı ile gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde ise 23-25 Mart 2017 tarihlerinde arasında il merkezinde “Bisiklet Turu Fuarı” açılacak.

13 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Düzenlenecek etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, Çanakkale’nin turizmine katkı sağlamak için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek, “Bu kapsamda 25-26 Mart 2017 tarihleri arasında “Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliğini düzenlemeyi düşündük. Bu konuna da uzun süreden buyana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. GTP Turizm olarak gerçekleştireceğimiz “Çanakkale Bisiklet Turu” etkinliğimize Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Belediye Başkanlığımız destek veriyorlar. Bu etkinlik ile bisiklet sporunu geniş halk kitleleri ile buluşturmak, bölgemizin doğal ve tarihsel zenginliklerini tanıtmak, uluslararası talep yaratmak, katılımcılara tarih ve doğa ile içi  içe farklı bir deneyim yaşatmak, özellikle çocukları spor yapmaları için teşvik etmek ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

BİSİKLET TURU İKİ ETAPTAN OLUŞACAK

GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik düzenlenecek etkinliğin 2 etaptan oluşacağını da belirterek, “Birinci etap 25 Mart 2017 Cumartesi günü Çanakkale şehir merkezinden Troia Antik Kenti’ne doğru gerçekleştirilecek. Bu tur Kepez Sahili, Kepez Limanı, Dardanos Sahili, Güzelyalı ve Karanlık Liman bölgesini takip ederek  Kumkale ve Tevfikiye köyü üzerinden Troia Antik Kenti’nde tamamlanacak. Katılımcıların Troia Antik Kenti’ni ziyaret etmelerinin ardından şehir merkezine aynı istikametten geri dönülecek. Gece 21:00’ de de Çanakkale şehir merkezinde müzikliği eğlence düzenlenecek.

Bisiklet turumuzun ikinci etabı ise 26 Mart 2017 Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda “Şehitlere Saygı Etabı” adı altında gerçekleştirilecek. Tura katılacak bisikletseverler Kilitbahir Kalesi önünden başlayacak olan etkinlikte bisikletleri ile sırasıyla Seyit Onbaşı, Soğandere, Şahindere, Bakı Terası bölgesini takip ederek Şehitler Abidesi önüne kadar gelecekler. Abidenin ziyaret edilmesinin ardından ise bisikletseverler geri dönüşe geçerek sırasıyla Morto Koyu, Seddülbahir Köyü, İngiliz Mezarlığı, Alçıtepe Köyü ve Şahindere üzerinden Kilitbahir’de turu sona erdirecekler. 25 Mart 2017 Pazar günkü etkinlik saat 18:00’de Kilitbahir Kalesi önünde düzenlenecek kapanış töreni ile sona erecek.

2 GÜNLÜK TUR ÖNCESİ FUAR DA DÜZENLENECEK

Öte yandan 25-ve 26 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek bisiklet turu öncesinde Çanakkale şehir merkezinde Fuar düzenleneceğini de belirten GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “Fuar 23-25 Mart 2017 tarihlerinde yapılacak. 23 Mart 2017 Perşembe günü saat 11.00’de fuarın açılışı gerçekleştirilecek ve akreditasyon ile sponsor etkinlikleri yapılacak. Aynı fuar etkinliği 24 Mart 2017 tarihinde de aynen devam edecek. Çanakkale’de düzenleyeceğimiz bu etkinliğimize bütün bisikletseverleri bekliyoruz” dedi.

ORGANİZASYON HAKKINDA GENİŞ BİLGİ İÇİN İRTİBAT TELEFONU:  GTP Turizm 0 (286) 212 65 00

(ÖZEL HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

13.082 kez okundu