YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yüzlerce Kişi Çanakkale’de Bu Yıl da Barış İçin Koşacak

(ÖZEL HABER) - Geçtiğimiz yıl “Barış İçin Koşuyorum” sloganı ile Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda ilk kez düzenlenen “Turkcell Gelibolu Maratonu”nun ikincisi ile ilgili hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor. Bu yıl 2 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak maratona dünyanın dört bir yanından yüzlerce sporcunun katılması bekleniyor.

30 Temmuz 2016 tarihinde eklendi

2015 yılında Çanakkale Zaferinin 100. yılında Türkiye'ye ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandıran Çanakkale’deki GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer, Ahmet Çelik ve Ziya Artam bu yıl da bu etkinliği daha da geliştirerek büyük kitlelere ulaştırmak için çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyorlar. 2015 yılındaki “Turkcell Gelibolu Maratonu”nun tamamlanmasının ardından hiç vakit kaybetmeden 2016 yılındaki çalışmalara başlayan ekip aylardır gece gündüz demeden bu projenin programını yaparken, bu yılki etkinliğe katılımın daha yüksek olması için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.

“GEÇEN YIL YARIŞA YAKLAŞIK 2 BİN 500 KİŞİ KATILMIŞTI”

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Barış İçin Koşuyorum” sloganı altında düzenlenen “Turkcell Gelibolu Maratonu” ile ilgili açıklamalarda bulunan GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer, konuşmasına bir süre önce Türkiye’de yaşanan darbe girişimine tepki göstererek başladı. Aydeğer konuşmasında şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi ülkemizin atlatmış olduğu çok kritik ve sıkıntısı süreç ile ilgili başta Türk milletine ve tabiî ki bu menfur terör ve kalkışma girişimi içerisinde bulunan kişilere karşı direnç gösteren sağduyulu davranan emniyet mensuplarımız ile ilgili kolluk kuvvetlerimize ve tabiî ki devlet büyüklerimizin göstermiş oldukları sağduyulu ve doğru kararlarla bu çok tehlikeli süreci atlatmamızdaki katkılarından dolayı kendilerine minnettarız.Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün ve yarında bu ve buna benzer alçak hareketlere karşı her zaman milleti ile birlikte dimdik ayakta duracaktır. Bizlerde bu ve buna benzer alçak saldırılara karşı her zaman dikkatli ve temkinli olacağız. Gerçekten ülke turizmimiz ve ülkemiz büyük bir badireyi kazasız belasız atlattı. Tabiiki bu süreç ile birlikte birçok şeyin artık yeniden planlanması ve programlanması gerekiyor. Biz turizmcilerinde görevi bu durumlarda ülkemizin birçok önemli potansiyelleri dünya gündemine oturtmak görevi. Bu kapsamda Çanakkaleli turizmciler olarak da ilimizin bu önemli turizm potansiyellerini en üst seviyeye çıkartmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Günümüzde dünya turizmi etkinliklere şekilleniyor. Dünyada birçok kentin ve destinasyonun farklı beşeri ve tarihsel güzellikleri var. Fakat günümüz turistleri artık bu yerlere gitmek için sebepler arıyor. İşte dünya turizminin de bu nedenle yapılan çeşitli etkinliklerle şekilleniyor. Bizde Çanakkale’de bu heyecanla birlikte geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yılına denk gelen 2015 yılında Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda “Barış İçin Koşuyorum” adı altında bir maraton düzenlemiştik. Geçtiğimiz yıl ilk kez yapılmasına rağmen bu yarışa katılım çok yüksek olmuştu. 13 ülkeden katılımın olduğu bu etkinlikte maraton, yarı maraton ve halk koşusuna yaklaşık 2 bin 500 kişi katılmıştı.”

“BU TÜR ETKİNLİKLERLE ÜLKEMİZ ÜZERİNDEKİ KARA BULUTLARIN BİR NEBZE DAĞILMASINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek yarışa katılımın daha fazla olması için ellerinden gelen çabayı  gösterdiklerini de belirten Armağan Aydeğer, “Bu tür organizasyonların gelenekselleşmesi çok önemli. Çünkü biz bu etkinliği doğup büyüdüğümüz bu topraklara vefa borcumuzu ödemek için yaptık. Bununda geleneksel hale gelmesi bizler için çok önemli. İşte bu kapsamda da bu tür etkinliklerin ikinci ve üçüncü yılları çok önemli. Bu sebeple bu yıl bizler geçen yıla göre daha fazla çalışıyoruz. 6-7 aydan buyana da çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu yıl Turkcell’in yanı sıra Türk Hava Yolları da ana sponsorumuz oldu. Bunun dışında başta Çanakkale Valiliğimiz, Gelibolu Alan Başkanlığımız, Çanakkale Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Turizm Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz de bizlere desteklerini en üst seviyede sağlıyorlar. Özellikle son yıllarda ülkemiz üzerindeki bu kara bulutların bir nebze dağılmasına katkı sağlayacak olan bu organizasyonla hem bölgemiz, hem ülkemiz önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak” dedi.

“BU YIL KORDON BOYUNDA ÇOCUK ATLETİZM YARIŞMALARI DA YAPILACAK”

Bu yılki maratonda bazı değişiklikler yapıldığını da belirten Armağan Aydeğer, “2 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak olan bu etkinliğimizden önce 29 ve 30 Eylül ile 1 Ekim tarihlerinde Çanakkale iskele meydanı ile Troya Atı’nın bulunduğu alanda Maraton Fuarı’nı yapacağız. Burada geçtiğimiz yıldan çok farklı olarak Avrupa Atletizm Federasyonu’nun bir programı olan Çocuk Atletizmi etkinliğini Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteği ile gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 civarında ilköğretim okulu öğrencisi Troya Atı’nın bulunduğu bölgede kurulacak mini atletizm parkurları ile eğlenceli anlar yaşayacak. Bununda alt yapısını oluşturmak için çocuklarımıza gençlerimize bu sporu sevdirmek adına Çanakkale genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Beden Eğitimi öğretmenlerine yönelik Çocuk Atletizmine yönelik seminer programı düzenlenecek. Yine Türkiye’nin İsmail Akçay, Mehmet Terzi gibi efsaneleşmiş atletizm yıldızları ilimize gelerek halkımızla buluşacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca kordon boyunda atletizm akrobasi hareketleri ile birlikte dans gösterileri de yapılacak” dedi.

“ÜZÜLEREK SÖYLEMEK İSTİYORUM Kİ, DÜNYA GENELİNDE ÜLKEMİZ İLE İLGİLİ BÜYÜK BİR KARA PROPAGANDA YAPILIYOR”

Geçtiğimiz yılki etkinliklere katılan “Dünya Barış Koşu” ekibinin bu yılda etkinliklere katılacağını belirten Armağan Aydeğer, “Ekip üyeleri ile bugün telefonla yeniden görüşme fırsatı buldum. Ülkemizdeki son durumu öğrenmek istediler. Üzülerek söylemek istiyorum ki, dünya genelinde ülkemiz ile ilgili büyük bir kara propaganda yapılıyor. Bizlerde buna karşı çok aktif ve akıllı hareket etmek zorundayız. Maalesef malum bazı dış kuvvetlerin bu menfur saldırıyı desteklediğini üzülerek görüyoruz. Bunu sadece aktif olarak değil, olay sonrası psikolojik olarak da yürütüyorlar. Bunlar karşımıza kara propagandalar olarak da çıkıyor. Bu ve bunun gibi kara propagandalara karşı verilebilecek en iyi cevap maraton gibi veya buna benzer birçok doğru mesajı uluslar arası kamuoyuna kaliteli ve nitelikli olarak vermemizle mümkün olacaktır. Bizlerde işte dünyanın birçok değişik ülkesinden ilimize gelecek olana barış koşusu ekibini burada ev sahibi olarak ağırlayacağız. Onlarında buradaki bütün bu deneyimlerini bütün dünya kamuoyuna anlatma şansları olacak. Aynı zamanda uluslar arası seyahat yazarlarını da ilimize getirmeye çalışıyoruz. Bölgemiz ve ülkemiz ile ilgili olumsuz propagandaya karşı burada gerçekten hayatın ne kadar normal ve düzgün şekilde olduğunu, ülkemizin ve bölgemizin dünyanın en önemli, en kaliteli ve en nitelikli turistik destinasyonlardan birisi olduğunu yaşatarak onlara göstermek istiyoruz. Bunun ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

“BU YIL MARATON MORTO KOYUNDA BAŞLAYIP MORTO KOYUNDA SONA ERECEK”

Bu yılki maraton etkinliğindeki parkurun geçtiğimiz yıla göre değiştiğini de belirten Armağan Aydeğer, “Bu yılki maraton parkurumuz Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Morto Koyu’nda başlayıp Morto Koyu’nda sona erecek. Geçtiğimiz yıl farklı noktalardan başlangıçlar yapılıyordu. Bu da bazı sıkıntılara sebep oluyordu. Bu sıkıntıları sona erdirmek için böyle bir karar aldık. Bu yılki etkinlik bizim için çok önemli. Bu ikinci yılki etkinliği en iyi şekilde tamamlamamız halinde artık bu maraton uluslar arası bir kimliğe bürünecek. Bu maratonumuzun ana sloganını “Barış İçin Koşuyorum” koymuştuk. Dünyamız bu kadar kirli bir savaş oyunu altında ezilirken, birçok alçak terör saldırıları ile karşı karşıyayken, bugün barışın ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha iyi anlıyoruz. Bunu millet olarak da bir kere daha çok iyi hissettik. Dolayısı ile bu organizasyonumuz ile birlikte etkinliğe katılanlar hem ulusal, hem de dünya kamuoyuna “Barış İçin Koşuyorum” diyerek bunu dile getirmiş olacaklar. Tarihi Gelibolu Yarımadası 101 yıl önce 18 milletin çarpıştığı birçok şehit verdiğimiz, karşı taraftan da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği dünyanın en kanlı savaşlarının yaşandığı alanlardan bir tanesi. Diğer taraftan yine aynı alan bu savaştan barışın çıkarıldığı bir coğrafya. İşte biz bu değeri bütün dünyaya paylaşmak istiyoruz. Bu çerçevede en büyük arzumuz Gelibolu Maratonu’nun dünyada en önemli tematik maratonları arasında yer almasını sağlamak” şeklinde konuştu.

Öte yandan Maraton, Yarı Maraton, 10 Km Koşu ve Halk Koşusu’na katılmak isteyenler https://www.barisicinkosuyorum.com/kayit web adresinden online olarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
2.462 kez okundu