YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yüzlerce Kişi “Gelibolu Maratonu”nda Koştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen Gelibolu Maratonu’nda bu yıl yılda yüzlerce kişi “Pes Etmeyenlerin İzinden” temasıyla 7. kez koştu.

25 Eylül 2022 tarihinde eklendi

2015 yılından buyana geleneksel hale getirilen Gelibolu Maratonu bu yıl da büyük ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı maratona Türkiye’nin dışında birçok ülkeden de sporcu iştirak etti.

"Maraton", "Yarı Maraton" ve "10 Kilometre" yarışları ile "Halka Açık 1915 Metre Saygı Koşusu" olmak üzere 4 parkurdan oluşan maratona geçen yıl 11 ülkeden 2 binden fazla sporcu katılmıştı. Bu yılki etkinliğe katılımın daha fazla olması dikkat çekerken, etkinlik sabah 09:00’da Eceabat ilçesi Kilitbahir Köyünde bulunan tarihi Kilitbahir Kalesi önünden Kültür ve Turizm Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte protokol üyelerinin startı vermesi ile başladı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy yarış startının verilmesi öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Troya Kültür Yolu Festivali’nin son günündeyiz. Bu kapsamda son etkinliğimiz olan Gelibolu Maratonu’nu koşacağız. 42 kilometre, 21 kilometre ve 10 kilometre etaplarımız var. Dileyenler 1915 Anı Maratonu’nda yürüyebilirler, koşabilirler. Hem kültür, hem sanat, hem de spordan 7’den 70’e herkesin katıldığı birçok etkinliğin gerçekleştirildiği bu tarz festivallerin hem ülkemize, hem de festivallerin gerçekleştirildiği illerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sporcu arkadaşlara başarılar diliyorum. Bende her sabah 10 kilometre yürüyorum. O yüzden bugün rutin yürüyüşümü yapacağım diyebilirim. Tabii ben koşmuyorum ama, hızlı yürüyüş yapıyorum. Keyifli olacak. Bugün hava da çok güzel. Büyük koşu Kilitbahir’deki bu alandan başlayacak ve sona erecek. İnşallah Çanakkale’mizin Türkiye dışında da dünyada markalaşmasına fayda olacak diye düşünüyorum.” 

10 ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı Uluslararası Gelibolu Maratonu’nda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Lucas Robson ile protokol üyeleri de yer aldı.

Öte yandan yarışma sonunda dereceye girenler ise şu şekilde açıklandı:

10 kilometre erkeklerde Mehmet Aydıngör birinci, Ahmet Tek ikinci, Osman Erkam Şafak üçüncü, kadınlarda ise Hatice Şule Yiğit birinci, Bahar Gülenç Taşdelen ikinci, Eylem Odabaşı üçüncü oldu.

25 kilometre erkeklerde birinciliği Ümit Er, ikinciliği Aytaç Ege, üçüncülüğü Mustafa Kiraz, kadınlarda birinciliği Tülin Okyay, ikinciliği Merve Güney, üçüncülüğü Esen Cıvlan elde etti.

42 kilometre maraton koşusunda erkeklerde Kamil İnak, ipi göğüsledi. Sıralamada Ergün Kızılaslan ikinci, Selim Korkmaz da üçüncü geldi. Kadınlarda ise birinciliği Ekaterina Troshanova, ikinciliği Tonea Kabil, üçüncülüğü Angela Harrison kazandı.

Derceeye giren sporculara etkinlik sonunda törenle ödülleri verildi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (YÜZLERCE KİŞİ “GELİBOLU MARATONU”NDA KOŞTU)
4.932 kez okundu