YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Binlerce Kişi “Turkcell Gelibolu Maratonu”nda Koşacak

Çanakkale’de GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’in çabaları ile gerçekleştirilen ve 3 yıldan buyana da büyük ilgi gören “Turkcell Gelibolu Maratonu”nun dördüncüsü 14 Ekim 2018 Pazar günü Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak.

11 Ekim 2018 tarihinde eklendi

103 yıl önce 18 farklı milletin göğüs göğüse çarpıştığı, dünyanın en çetin ve kanlı  mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış olan Tarihi Gelibolu Yarımadası bu yılda yine binlerce sporseveri ağırlayacak.

Bu yıl da yine “Barış için Koşuyoruz” sloganıyla Turkcell’in isim sponsorluğunda 14 Ekim 2018 Pazar günü düzenlenecek “Turkcell Gelibolu Maratonu” öncesi gerçekleştirilecek olan Maraton Fuarı ise 11 Ekim’de 17 Burda AVM’de açılacak. 3 gün sürecek fuar kapsamında 13 Ekim 2018 Cumartesi günü 17 Burda AVM’de 13:00-17:00 saatleri arasında çocuklar için atletizm etkinliği gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamı saat 19:30’da ise yine 17 Burda AVM’de Evren Can Gündüz bir konser verecek

MARATONA İLGİ BÜYÜK

Bugüne kadar 15 binden fazla kişinin katıldığı organizasyonda bu yılda yine etkinlik, Maraton, Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu mücadeleleri şeklinde yapılacak. Bu mücadelelerde yer alıp tarihi dokuda koşma heyecanını tatmak isteyenler 14 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırabilecek. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun en zorlu etabı olan 42 kilometrelik parkur ise Morto Koyu’ndaki start noktasından saat 09:50’da başlayacak. Yarışta katılımcılar Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelecek. Yarı Maraton ise saat 10:00’da yine Morto Koyu’nda başlayacak. Sporcular maratondaki parkurunda bir tur atıp finişe gelecek. 10 kilometrelik koşu ise saat 10:45’te aynı noktadan başlayacak. Fransız Anıtı ve İngiliz Mezarlığı’ndan geçecek katılımcılar Morto Koyu’nda yarışı tamamlayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise saat 11:00’de Morto Koyu’ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak.

TOPLAM ÖDÜL 100 BİN LİRA

Büyük ilgi görmesi beklenen bu yılki etkinlikte toplam ödül ise 100 bin TL olarak belirlendi. Maraton, Yarı Maraton ve 10 Kilometre Koşuları’nın yanı sıra, 9 farklı yaş kategorisinde ilk 3’e giren kadın ve erkek koşucular ayrı ayrı para ödülüne sahip olacak.

2018 Troya Yılı’nın en önemli organizasyonlarından biri olan maratonun bu seneki onur konukları ise komedyen Hayrettin ve Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen olacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.709 kez okundu