YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Zafer Haftası Etkinlikleri Törenle Başladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü açılış töreni Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı.

12 Mart 2021 tarihinde eklendi

Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Yaşar Taşdelen’in “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okumasının ardından İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe Öğretmeni Serpil Kalkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Çanakkale Mehteran Topluluğunun sergilediği gösterinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere kutsal toprak, deniz suyu ve Şanlı Bayrağımız Vali İlhami Aktaş tarafından sporculara teslim edilerek Zafer Koşusunun startı verildi.

Törene Vali İlhami Aktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şehit aileleri, gaziler ve protokol üyeleri katıldı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.004 kez okundu