YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel
25 Aralık 2020 tarihinde eklendi

1969-1970 Sezonuna Başlarken Çanakkalespor

Çanakkalespor 1969-1970 sezonuna mali sıkıntılarla başlamıştı. Çanakkale’nin zenginlerinin yardımları kulübün masraflarına yetmiyordu. Çanakkalespor gelirlerini arttırmak için Truva harabelerini gezmeye gelen turistlerden mecburi yardım alınmaya karar verildi. Truva’nın giriş yolu üzerine tahsildarlar yerleştiren Çanakkalesporlular yabancı turistlerden 7,5 lira yerlilerden 2,5 lira bağış almaya başladılar. Makbuz karşılığı alınan bu paralardan sonra turistler yol ayrımı üzerinde başka bir tahsildarla karşılaşıp giriş ücreti isteğiyle muhatap olunca şaşırmakta ve o zaman itiraz etmektedirler. Böyle bir hava içerisinde sezona hazırlanan Çanakkalespor yaptığı hazırlık maçlarında toplam 17 gol atmış, bu durum takıma güveni arttırmıştı.

1969-1970 sezonunda ilk maçı 31 Ağustos Pazar günü Burdurspor’la deplasmanda yapacak olan Çanakkalespor Burdur stadyumunda sevgi gösterileri ile karşılanmıştı. Burdurlular şehitler diyarının takımına çok candan tezahüratta bulundular. Maça bu moralle başlayan Çanakkalespor çok iyi bir oyun çıkardı. Maça Güngör, Küçük Metin, Naci, Ali, Kuşku, Doğan, Sevtap, Büyük Ali, Ahmet, Hikmet ve Deniz on biri ile çıktı. İlk yarıda güzel bir oyun sergilemesine rağmen Çanakkalespor gol kaydedemedi. Maçın ikinci yarısına daha hızlı giren Çanakkalespor 65.dakikada santrafor Ahmet’in golüyle1-0 öne geçti. Bundan sonra zaman zaman atak yaparak zaman zaman da geriye çekilip Bursurspor’un akınlarını durdurarak maçı 1-0 kazanmasını bildi. Takımın Çanakkale’ye dönüşü de muhteşem oldu. 1 Eylül günü Çanakkale’ye dönen Çanakkalespor davul-zurna ile karşılandı ve otobüsle şehir turu atıldı.

Çanakkalespor’un Antrenörü Ayhan Onut maçın ardından yaptığı değerlendirmede taraftarın Çanakkale acaba şampiyon olur mu?diye sorduklarını belirtirken,kendisinin sezona girerken Çanakkaespor’un ilk beşi hedeflediğini açıkladığını ilk maçta alınan bir galibiyetin şampiyonluğa yol göstereceği düşüncesi hayal olur değerlendirmesinde bulunacaktı. Onat, bu değerlendirmesinin sebebini de şöyle açıklayacaktı: Şayet bu ümide kendimizi kaptırırsak yarınki taze ümit Çanakkalespor’u taraftarların tek başına bırakacağını şimdiden görür gibi oluyorum. Çünkü ileride çok değişik neticelerle karşılaşacağız. Şampiyonluk ümidinde olan vefakar taraftarlarımızın bu arzu edilmeyen neticeler karşısındaki tutumu ne olacaktır. Protesto mu, yoksa daha kuvvetli destek mi?

Antrenör Ayhan Onut, şampiyonluk umutları yerine hedefini taraftarın iyi anlamasını istiyordu: “Ben tüm Çanakkalespor’u düşünenlere şunu belirtmek isterim ki, mahdut imkân ve tesisler içerisinde başarı göstermeye çalışan Çanakkalespor’un alacağı neticelerle şampiyonluk için değil, değerini kabul ettirdiği yerde görmeyi düşünmeleri daha akla yakın olur.”

Çanakkalespor bundan sonra 7 Eylül Pazar günü sahasında Konya İdmanyurdu ile yaptığı maçı kaybetti. 14 Eylül’de Tekirdağspor’a deplasmanda yaptığı maçı da 1-0 yenik bitirdi.    

Çanakkalespor 1969-1970 yılı futbol sezonunda sahasındaki ikinci maçını 21 Eylül 1969 günü Çanakkale’de Beyoğluspor ile yapacaktı. Çanakkalespor maça kalede Aziz, geride Küçük Metin, Kasım, Kuşku, Naci, geri dörtlünün önünde Nedim ve Doğan, onların önünde Sevtap, Hikmet, Ahmet ve hücumda Şeker Ahmet’le çıktı. Maça hızlı başlayan Çanakkalespor forvette Ahmet ve Sevtap’ın hızlı oyunları ile gol pozisyonlarına girdi. Ancak maçın başlarında elde edilen bu pozisyonlar maalesef gole dönüşemedi. Maçın birinci yarısının ortalarına doğru Çanakkalespor’un baskıları iyice arttı. Bu karışıklıktan yararlanan Sevtap Çanakkalespor’un gölünü attı. Bu arada devrenin sonuna doğru ceza sahası dışından rövaşata ile kaleye şut çeken Ahmet’in topunu Beyoğlu kalecisi harika bir kurtarışla kornere gönderdi. Seyirciler maçın ikinci yarısının daha güzel ve hızlı olacağı beklerken tam tersi oldu. Çanakkalespor’un sonucu koruma çabaları maçı zevksiz bir hale getirdi. Beyoğluspor ise beraberliği yakalamak için çok çalıştı ancak bunda başarılı olmadı. Maç Çanakkalespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Böylece Çanakkalespor kendi sahasında ilk galibiyetini almış oldu. Maçın en başarılı ismi Küçük Metin’di. Onu, Nedim, Doğan, Sevtap ve Ahmet’tin güzel oyunları takip etti. Sağbek te oynayan Küçük Metin maç boyunca büyük bir mücadele örneği gösterdi. Gerek güzel oyunu gerekse sahadaki mücadelesi Çanakkale seyircisi tarafından takdirle karşılandı ve bolca alkışlandı. Küçük Metin mücadeleci kişiliği yanında hızlı oyunu ve Beyoğluspor’un özellikle ikinci yarıdaki hücumlarına karşı koyuşu takdire şayandı. Özellikle geride çıkarak rakip kale önüne kadar sürdürdüğü akınlarda da Küçük Metin (Coşkun) çok başarılı bir oyun sergiledi.

Çanakkalespor 1969-1970 sezonuna böyle başlamıştı.

12.012 kez okundu
Yazarın Diğer Yazıları
Milli Birlik ve Beraberlik Günü 18 Şubat 2023
Feyzi Efendi İdam Cezasını Haketti mi? 29 Aralık 2022
Hiçbir Millet, Bir Devlet Adamını Atatürk Kadar Sevmedi 09 Kasım 2022
Çanakkaleli Kadınların Şevkat Eli: “Çanakkale Yardımsevenler Cemiyeti” 03 Ekim 2022
Ege’deki Adaları Nasıl Kaybettik? 19 Eylül 2022
Zafer Günü Münasebetiyle “Durma Yürü, Haydi İleri” 30 Ağustos 2022
Çanakkale Topraklarından Bir Nejat Uygur Geçmişti 25 Ağustos 2022
Atatürk’ün Çanakkaleli Kızı: “Berta Bensussen” 24 Temmuz 2022
Çanakkaleli Bir Münevver Mehmet Ali Tevfik Bey’in Ölümü 13 Temmuz 2022
Marshall Yardımı ve Karabiga’ya Getirilen İlk Harman Makinesi 04 Temmuz 2022
2. Dünya Savaşı Yıllarında Çanakkale’de Üretimin Teşvik Edilmesi 09 Haziran 2022
2. Dünya Savaşı Yıllarında Çanakkale’de Yemek Fiyatları 08 Mayıs 2022
Kumkale Ovasını Islah Edelim, Ama Sonra Ne Yapalım? 24 Mart 2022
İster İnan İster İnanma: Çanakkaleli Bir İllüzyonist “Avni Raca” 20 Şubat 2022
Çanakkale’de Cumhuriyet Kültürünün Müzik Alanında Yansımaları 12 Şubat 2022
Karakoca Köyünün Fahri Hemşehrileri Dr. Muzaffer ve Dr. Bedia Topuz 12 Ocak 2022
1930’lu Yıllarda Biga-Çanakkale Arasında Kamyonla Seyahat Etmek 28 Aralık 2021
1930 Yılında Biga’da Yaşanan Deprem... 15 Aralık 2021
Cesaret Timsali Kayserili Ahmet Paşa 20 Kasım 2021
Çanakkale Memleket Hastanesi Yapılırken Kimler Yargılandı 09 Ekim 2021